August 10th 2014 – Gladbecker Sparkassenlauf, Gladbeck, Germany (5km)

Hallohoo, da sind wir wieder! En nog wel bij unsere freundliche Nachbarn.
Weet je trouwens wat je niet moet doen? Een marathon lopen terwijl je een (kleine) blessure hebt aan de zijkant van je knie. Sommigen doen dat dan toch, en die liggen dan drie maanden uit de running (haha, woordgrap). Lopersknie heet dat.

Gladbecker Sparkassenlauf

Pokal

Drie maanden niks doen is funest voor de conditie. Ik kan inmiddels weer voluit trainen, maar de snelheid en conditie is nog lang niet op niveau. Aangezien ik nooit verzuringstrainingen doe, en het toch wel goed is om jezelf af en toe eens pijn te doen, maar even een wedstrijdje tussendoor.
Vlak over de grens was er een wedstrijd met verschillende afstanden, waaronder een 5km. Maar eens kijken wat er in zit. Nog gecertificeerd ook nog. Tot nu toe heb ik op alle gecertificeerde wedstrijden die ik gelopen heb, een persoonlijk record gelopen, ongeacht de afstand. Dat zou er vandaag zeker niet in zitten. Ruwweg gokte ik op een tijd onder de 19 minuten.
In het (atletiek)stadion van Gladbeck gingen we om 9:15 van start. Het was al flink warm, 25 graden, gelukkig liepen we veel in de schaduw. Na 100 meter werd ik van achteren aangetikt, maar met kunst- en vliegwerk bleef ik overeind. De eerste kilometer liep ik zelfs in ongeveer 6e positie. Die ging ook erg snel in 3:38. De tweede kilometer ging direct al 15 seconden langzamer en ik vreesde het ergste. Ik werd echter vrijwel niet ingehaald. De volgende kilometers kon ik aardig vlak op dat tempo blijven lopen,

Gladbecker Sparkassenlauf

Laatste 200 meter

kilomtertijden rond de 3:51. Helaas mocht ik al het kopwerk doen, wat erin resulteerde dat ik op een 800 meter voor de finish werd ingehaald door 2 jonkies, en op 50 meter (!) voor de finish gingen me er nog een stuk of 4 (!) voorbij… Nou ja, het is ze gegund. De doelstelling van sub-19 haalde ik net niet, de eindtijd werd 19:05. Een volle minuut boven mijn pr dus ik heb nog wel even te gaan.
Wel een aangename verrassing; in Duitsland hebben ze 68465 leeftijdscategorieen, en de mijne was niet echt sterk bezet, zodat ik waarempel nog een mooie bokaal mocht ophalen. Waarvoor hulde.

This entry was posted in 5KM. Bookmark the permalink.

1 Response to August 10th 2014 – Gladbecker Sparkassenlauf, Gladbeck, Germany (5km)

  1. Dolf says:

    Onkruid vergaat najt, zelfs niet in der Heimat !

    Grüße,
    Dolf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.