November 1st, 2014 – Wisentcross, Kampen (8.9km), GOK 2014/15

Vandaag eens kijken of we deze winter nog een (kleine) cross-competitie mee kunnen pakken. De Gelders/Overijsselse cross-competitie heeft wel enige historie, maar de laatste jaren hebben er veel organiserende verenigingen afgehaakt, waardoor er nog een paar in en rond de polder overbleven, en het aantal deelnemers ook niet al te hoog meer is.
Nou goed, de eerste wedstrijd was in Dronten. De eerste van de vier, waarvan je er drie mee moet doen. De beste drie resultaten tellen namelijk. Eens kijken wat er mogelijk is. De echte snelheid op de korte afstanden is er niet door het lopen van de lange afstanden, maar heel veel slechter wordt je er ook niet van, afwachten dus.

Vanuit de start

Vanuit de start

Vandaag een kleine 9 kilometer op het programma. Ik koos voor de lange cross, de korte cross was met 2.5km toch echt te kort. Negen kilometer is dus tegenwoordig ook al een korte afstand voor me.
Ook deze competitie is weer onderverdeeld in leeftijdscategorien, en nu bleek de lange cross het sterkst bezet te zijn, en toevallig mijn leeftijdscategorie was in die lange cross weer het sterkst bezet. Je zult het net weer zien! Maar ach, zo heel veel mensen stonden niet aan de start, en ik ben geen slechte loper, dus kom maar op.
Het was vandaag een echte cross, een mooi parcours. Wat hele korte – maar venijnige – klimmetjes, stukjes door de modder, en voor de rest een onverhard parcours. Prima, niks mis mee! Ik begon in 5e positie, maar na 500 meter schoof ik op naar de 4e positie. Ik liep een meter of 10 achter de voorste 3 lopers. Kon ik de aansluiting maken? Nee, het lukte niet. Maar goed ook, want ze liepen toch wel een stukje harder dan ik. De eerste kilometers hoorde ik nog wel één of meerdere achtervolgers op enige afstand (achterom kijken doe ik nooit), maar vanaf halverwege liep ik alleen. Nog even doorzetten dacht ik, de achtervolgers niet het gevoel geven dat ze nog kans hebben.
Ontspannen in de laatste kilometer

Ontspannen in de laatste kilometer

Zo ging ik onbedreigd (op een 4e plaats) de laatste kilometer in, en liep die redelijk ontspannen uit.
Wat ik al dacht kwam uit, uit mijn leeftijdscategorie zaten er 2 bij de eerste 3, waardoor ik 3e werd in deze eerste wedstrijd van deze competitie. Misschien stiekem op iets meer gehoopt, maar de tijd was prima, en de top 3 vandaag zijn sowieso sterkere lopers dan ik. Waarvan akte.

This entry was posted in Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.