October 18th, 2015 – Stichtse Vecht Marathon, Maarssen

Interview met Superdolf

Interview met Superdolf

Vandaag moest en zou het de dag worden van SuperDolf, Dolf der Dolfen (met een F, ja!).
Weken vele kilometers getraind, en als afsluiting de generale in Boekarest, 2 weken geleden, de marathon. Want u kent natuurlijk allemaal DE stelling van Gertjan: “De beste marathon loop je met een marathon als voorbereiding.”. Dus vandaag moest het gebeuren in zijn eigen omgeving, in het Utregse. Een nieuw (en het liefst een dik) pr. In de prachtige Stichtse Vecht-streek.
Het zag er allemaal goed uit. Goeie voorbereiding en prima (weers)omstandigheden. Dus dan maar van start op pr-tempo.
Het was de eerste echte editie, na een eerdere try-out van deze marathon. Met prachtige uitzichten en een evenzo mooie route hoopt de organisatie deze marathon op de kaart te zetten.
Het lopen ging prima. Paar seconden/km harder gestart, maar na 8 kilometer hadden we het beoogde tempo te pakken. Toen liepen we ook helemaal alleen (met z’n 2-en).
De verzorging was prima voor elkaar, bij elke verzorgingspost stonden de vrijwilligers klaar met een bekertje sportdrank voor SuperDolf en water voor ondergetekende. De kilometers vlogen voorbij, en we liepen maar liefst (vanaf km 8 dus) een dikke 20 kilometer op het beoogde tempo. Daar was uiteraard wel wat speling ingebouwd, want de 2e helft gaat meestal ietsje langzamer.
En het liep allemaal op rolletjes. Waar het pr van SuperDolf op 3:25 stond, gingen we voor een tijd onder de 3:20. En daar stevenden we op af. Af en toe verloor je wat seconden doordat je een trappetje moest nemen, maar dat was dan ook weer de charme van deze marathon. Toen de teller op 41 kilometer stond, leken we op een tijd van 3:18:nogwat af te stevenen. In de laatste kilometer moesten we nog door zo’n voetgangershekje om fietsen tegen te houden, waar een moeder met kind alle tijd nam. Kostte ook weer een paar seconden. En dan duurt die laatste kilometer ook weer zo lang. Zou de afstand wel kloppen? Is het niet een paar honderd meter extra, zoals 2 weken geleden, zodat je de 3:20 net niet haalt? Want dat pr zat al in de zak!
Maar neen! Daar stond ineens in de verte een vaag bekend persoon ons op te wachten. Scheen familie van SuperDolf te zijn. Een blik op het horloge en de blijheid! Daar kwam ie!
Voor het prachtige gemeentehuis van Maarssen was de finish, en die kwam in 3:18:19 of iets dergelijks, de officiele uitslag is op het moment van schrijven nog niet bekend.
Intense blijheid die nog niet helemaal getoond kon worden, want SuperDolf was wel “een beetje” moe, en had wat pijn in de beentjes. Die werd vakkundig weggewerkt door de vrijwillige masseurs bij de finish. Erg prettig voelde het niet, als ik de kreunende geluiden van SuperDolf goed heb geinterpreteerd.
Start-en finish-locatie

Start-en finish-locatie


Een kleine bezetting in deze marathon, en waar een tijd van 3:18 normaal gesproken bij zo’n kleine bezetting ruim voldoende is voor een podiumplek, zul je net zien dat er hier net drie klasbakken aan de start stonden die te snel voor ons waren. Een vierde en vijfde plek, maar ach, wie maalt er om!
Een mooie dag, een mooi resultaat en een prima, strak georganiseerde marathon, met bijna meer vrijwilligers (bij de drankpostjes en heel veel verkeersleiders) dan deelnemers. Top!
En ondergetekende? Die was erg blij dat hij al weer op het niveau zat dat hij met twee vingers in die Nase 3:18 liep. Daar zit nog veel meer in het vat, en dat zullen ze in december op de Caraibische Eilandjes zien.

Er werd ook nog een video-reportage gemaakt, en drie maal raden wie daar als lijdend voorwerp als rode draad (waarschijnlijk?) in voorkomt? Het filmpje wordt maandagavond verwacht.

Alles onder controle

Alles onder controle

Finish, een duidelijke 4e plaats voor de linker-loper...

Finish, een duidelijke 4e plaats voor de linker-loper…

Reportage met SuperDolf in de hoofdrol:

Zij aan zij...

Zij aan zij…

This entry was posted in Marathons. Bookmark the permalink.

1 Response to October 18th, 2015 – Stichtse Vecht Marathon, Maarssen

  1. SuperDolf says:

    Als Slieners elkaar complimenten geven, dan moet je je echt zorgen maken.
    Dus dat doen wij niet, zeker niet op DE hardloopwebsite. Het moet gezegd worden dat door alle tv rapportages http://www.itv-devechtstreek.nl Den Dolf zo vermoeid was dat hij 42.1 km in het kielzog hong (Utregs voor volgde) van GJL. Dat hij 4e werd was niet geheel terecht, maar je hebt sierpaarden en Knollen …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.