November 26th 2017 – Schalmloop, Mariënheem, 5,4km (SCC)

Een cross-wedstrijd die zijn parcours verzet naar grotendeels asfalt omdat de weersomstandigheden te slecht zijn… Net zo iets als niet naar het strand gaan omdat het weer zo goed is?
Erg raar, maar oké, de omstandigheden blijven voor iedereen die vanmorgen om 11:45 van start ging, hetzelfde. In de stromende regen gingen we van start, op de gewone schoentjes dus. Ik heb nog erg zitten twijfelen om trailrun-schoenen aan te doen, want we moesten het laatste stuk wel over het drassige veld naar de finish toe. Weinig grip op gewone hardloopschoenen. Even spieken bij de rest, ik zag alleen maar gewone hardloopschoenen, dus daar ook maar voor gekozen.

Laatste kilometer


Het begin was net als vorige week. Het lijkt er wel heel sterk op dat we het met twee man gaan uitmaken wie dit jaar het Sallands Crosscircuit gaat winnen in onze categorie. Het ontzettend hard erin knallen die eerste honderden meters, zoals ik een paar jaar geleden altijd wel deed, heb ik nog niet helemaal onder de knie. Het lijkt wel of ik in volle sprint ben, maar toch moest ik zeker 10 man voor me laten gaan. Waaronder mijn concurrent. En vandaag pakte hij direct wat meer voorsprong; zo’n 50 meter. Dat bleef ongeveer een kilometer zo.
En toen hoopte ik dat ik het weer van de duur en vlakke race moest hebben, en zo naar hem toe kon lopen. Maar dat ging erg langzaam. Tergend langzaam. Ik haalde af en toe een jong ventje in, en liep steeds wat meer meters in. Maar zou het nog op tijd zijn? Twee kilometer, drie kilometer. Ja, ik kwam nu toch echt dichter bij. Maar de finish kwam toch ook dichterbij. Even een blik op het horloge, 3 1/2 kilometer. Pfff… weer een stukkie dichterbij. Vier kilometer, nog steeds geen aansluiting. Maar ik zat er nu vlak achter. En eindelijk, op zo’n 4 1/2 kilometer kon ik eindelijk bij hem aansluiten. Dat deed ik maar niet, gelijk maar doorlopen.

En finishen!

Rechtsaf, het erf van een boer op. Daarna het gras in. En weg was de grip! Af en toe glibberend, zoekend naar het beste pad om op te lopen. Op zo’n dikke 100 meter voor de finish een laatste bocht naar links, even schuin achterom kijken. De voorsprong was genoeg. En we gingen weer het asfalt op. De finish over, op 2 seconden gevolgd door de concurrent. Belangrijke punten vandaag!

This entry was posted in Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.