May 16th 2018 – Hooglandse Dorpsloop, Hoogland (10km)

1e ronde

De knieën zijn aardig kaput. Wandelen lijkt meer op strompelen, hardlopen gaat dan zelfs nog iets soepeler. Tot zo’n 10 kilometer, dan is het echt wel gebeurd.
Helaas moet ik toegeven dat ik toch volle bak doortrain op snelheid. Die was helemaal weg, en om nog een paar snelle wedstrijdjes in juni te lopen, moet ik nu als een gek trainen.
Er zit vooruitgang in.
En om nog meer progressie te boeken, moest er weer even een wedstrijd worden gelopen. Op naar Hoogland, bij Amersfoort, voor een erg sterk bezette wedstrijd over 10 kilometer.
Bij aankomst al een fikse tegenvaller. De Boekmeister was ook aanwezig… “Ik kom hier voor m’n rust, man!”. “Ja, ik ook!”.
Enfin, de start was om 8 uur des avonds, een heerlijk temperatuurtje van een graadje of 17 en het koelde nog iets af. Er stond nog wel een redelijke wind. Het parcours bestond uit 5 ronden van bijna 2 kilometer, met een klein aanloopstukje voor de eerste ronde.
De eerste drie ronden was de wind nog redelijk hinderlijk aanwezig, maar in de laatste ronde was het al wat minder. Al met al niet veel last van gehad.
De bedoeling was om zo vlak boven de 4:00/km te lopen, en dat lukte prima. Alleen de eerste kilometer was redelijk wat sneller, kilometers 2 tot en met 10 waren weer prachtig vlak, dat ben ik gelukkig nog niet verleerd. Er zat slechts 4 seconden tussen de langzaamste en snelste kilometer.
Er was verder weinig eer te behalen, gewoon zelf zo hard mogelijk lopen. Ik finishte met 4:02 gemiddeld per kilometer, maar aangezien ik 200 meter te veel op de teller had, kwam ik op een officiële eindtijd uit van 41:12. Voor wat het waard is.
Dagje rust nu, en dan zouden we hier weer wat beter uit moeten komen. Ook dat zal wel weer goed komen.

This entry was posted in 10KM. Bookmark the permalink.

2 Responses to May 16th 2018 – Hooglandse Dorpsloop, Hoogland (10km)

  1. Anonymous says:

    U was fenomenaal….

  2. Gertjan says:

    Anders u wel. Suc7 in Snits!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.