July 7th 2018 – Trail des Semois, Herboumont, Belgium (28km)

Dit weekend maar eens op herhaling. Net als 5 jaar geleden op voor de dubbel in de Ardennen. Op zaterdag een trail in het uiterste zuiden (rond de rivier de Semois) en op zondag in het hart van de Ardennen in Oster.
Beide trails gezamenlijk gelopen. Een pittig parcours deze zaterdag, met een aantal korte steile beklimmingen en een afdaling waar je zelfs vasthoudend aan een touw moest afdalen. Meer dan 1000 hoogtemeters vandaag.
Het tempo lag niet heel hoog, en werd naarmate de trail vorderde ook niet echt hoger. Dat werd echter goedgemaakt door mooie uitzichten, prima weer en goeie verzorgingsposten.
Ook: Veel vliegen en een oversteek van de rivier, de Semois (door het water uiteraard). En, zoals ik me nog herinnerde van de vorige keer, op het laatst nog de beklimming met een ladder van het kasteel in Herbeumont. In het kasteel werd een klein glaasje met een soort van plaatselijke wijn geschonken. Daarna volgde direct de finish.
Blij om na 28 zware kilometers weer terug te zijn. Op naar het prachtige dorpje Durbuy waar we met een wel-verdiend pilsje op het terras nog net even het WK voetbal konden meepakken. Klaar voor morgen!?

(foto’s: Mey)

This entry was posted in Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.