July 21st 2018 – Volkslauf Rinkerode, Germany (Half Marathon)

Toch nog eens een nieuwe poging doen om te zien hoe het ervoor staat op de halve marathon. Op naar Duutsland voor een wedstrijd over 2 rondjes van rond de 10 kilometer.
De weersverwachtingen liepen erg uiteen. De meeste websites hielden het op een graadje of 29 bij de start, maar er waren er één of twee die het op 22/23 graden hielden. Gelukkig bleken die laatsten het bij het rechte eind te hebben. Grotendeels bewolkt en aan de warmte zijn we inmiddels wel gewend, dus het weer was prima.
Het parcours was niet bepaald snel te noemen. Nog flinke stukken onverhard (wel redelijk goed loopbaar) en een klimmetje halverwege het rondje (2x in totaal dus).
Na het eerste rondje lag ik in 8e positie overall. We hadden toen wat mij betreft al kunnen stoppen. Niemand achter me en in de tweede ronde niemand kunnen inhalen. Al liep ik wel een kleine negatieve split, en kon ik vandaag in ieder geval wel goed doortrekken. Ik kreeg net te laat (laatste kilometers) opeens 4 voorgangers in zicht. Te laat om ze nog te bedreigen.
Ik liep ongeveer naar een eindtijd van 1:28:00 en kon er zowaar nog een sprintje uitpersen om te zien ok ik er nog onder kon komen (nee, precies 1:28:00). Dat gaf echter aan dat het nog wel ietsje sneller had gekund. Een toptijd was het ook niet, maar in ieder geval beter dan vorige week.
Over de finish gekomen bleek dat er maar één jong ventje voor me zet. De rest waren allemaal van rond mijn leeftijd. Nu hebben ze in Duutsland één beker per 5 jaar in de leeftijdscategorie. En – potverdorie – al mijn voorgangers bleken net allemaal één of twee jaartjes te jong of te oud voor mijn categorie. Zodat ik niet met lege handen naar huis ging. Waarvoor nog een klein beetje hulde.

This entry was posted in Half marathon. Bookmark the permalink.

1 Response to July 21st 2018 – Volkslauf Rinkerode, Germany (Half Marathon)

  1. Mey says:

    A nice trophy for a journey into Deutschland. Well done!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.