August 25th, 2018 – Monnikentocht, Ter Apel – Bourtange (51km)

Nan een kilometer of 15?

Omdat ik het plan heb om toch misschien nog een honderd kilometer te lopen, moesten er wel kilometers gemaakt worden. Vandaag was er een kleinschalige wedstrijd in het noorden, de Monnikentocht. Geen prijzen of iets dergelijks, maar wel uitstekend georganiseerd. Drie verschillende afstanden als ik het goed heb, en ook wandelaars konden aan dit evenement meedoen met de keuze uit een paar afstanden.
Je hoefde niets mee te nemen, er was om de 5 kilometer een prima verzorgingspost. Verder stonden er heel veel vrijwilligers bij oversteekpunten en dergelijke. De route was erg leuk, afwisselend, en half trail. Prima lopen dus. En het weer werkte ook nog eens goed mee. De verwachtingen waren dat er toch wel redelijk wat regen zou vallen, maar met uitzondering van een korte bui halverwege (en toen liepen we ook nog eens in het bos) was het heerlijk loopweer.
Bij de start wat bekenden gezien, en ook kwam ik Cees weer eens tegen, waar ik wel vaker mee heb gelopen. Met hem liep ik vandaag dan ook de hele afstand. Dat werd iets meer dan 51km, want halverwege hadden we een afslag verkeerd ingeschat, en een stukje fout gelopen. Geen probleem!
Het blijven toch flinke afstanden! Fysiek gaat het allemaal niet geweldig de laatste maanden, maar zo lang ik finish en het met de vorm wel goed zit, hoor je mij niet klagen.
Het betekende wel dat ik na zo’n 30 kilometer al behoorlijk last van m’n benen kreeg. Gelukkig hadden Cees en ik elkaar veel te vertellen; dat leidt toch lekker af. De kilometers vliegen zo veel sneller voorbij. En voor je het weet gingen we al naar de 45km. Daar begon ik toch echt wel pijnlijke benen te krijgen. Met de conditie zat het nog wel goed. En dat was maar goed ook, want Cees kreeg het de laatste kilometers nog even op zijn heupen. Die laatste kilometers gingen nog behoorlijk snel.
En het was maar goed dat Cees hem al eerder had gelopen, want toen we de bebouwde kom van Bourtange inliepen, wisten we al dat we eerst weer een lus naar buiten het dorp zouden moeten maken, om daarna weer terug te keren.
Opgelucht dat we eindelijk het pleintje in het centrum van Bourtange op liepen om na een dikke 52km te finishen. Erg leuk met Cees gelopen en een prima training. Nu eindelijk een rustweek!
We finishten trouwens op een prima 6e en 7e plek. Deze toch is voor herhaling vatbaar!

Met dank aan Cees voor de foto’s. En de eerste is van Richard de Vries.

This entry was posted in Ultra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.