December 16th 2018 – COOP Crossloop, Luttenberg (5,4km), SCC

Vandaag de tweede wedstrijd van het Sallands Cross Circuit. Eens kijken of ik al dichter bij de koploper was gekomen en nog om de eerste plaats in het klassement mee kon doen.
Ik zou nog één keertje tweede mogen worden, maar dan moest ik alle 5 resterende wedstrijden winnen.
Nu werd ik wel steeds sneller, en dat leek me bij de nummer één niet het geval.
Mooie omstandigheden voor een cross. Klein sneeuwlaagje, prachtig parcours met een mooi heuvelachtig single-track in het midden van de race.
Dit keer maar van voren gestart, ik wilde daar geen tijd mee verspelen. Ik wist dat ik nog zeker niet super was, maar in ieder geval beter dan de vorige keer.
Ik zag de nummer één van het klassement direct een voorsprong pakken in de eerste kilometer. Hij zat zeker meer dan 10 seconden voor me, zag ik, als ik ver vooruit kon kijken.
Maar na die eerste kilometer liep hij in ieder geval niet verder uit.

Het ging harder dan het hier lijkt (16km/u)


Op dat mooie single-track stuk na een kilometer of 2 liep ik best lekker. Natuurlijk staat je lichaam op knallen, maar een 5 kilometer is natuurlijk ook zo voorbij. Niet zeuren dus.
Het leek me dat ik iets dichterbij kwam, maar niet veel. Na een kilometer of 4 kwamen we het bos weer uit. Even verderop moesten we dit keer nog een klein rondje door het dorp. En op zo’n halve kilometer van de finish kon ik met mijn laatste krachten opeens naar de concurrent toelopen.
Op zo’n 150 meter, toen ik net bij hem aansloot, hoorde hij me, en zette nog een sprint in. Die zat er bij mij niet meer in.
Een paar seconden voor me finishte hij dan ook. Toch superblij met mijn tijd en het feit dat ik in één wedstrijd tijd, bijna een minuut op hem was ingelopen. Dat gaf me veel vertrouwen dat ik hem wellicht toch nog de resterende 5 wedstrijden kon verslaan.

Finish

Twee dagen na de race de deceptie. Een mailtje van de organisatie. Het ging om een regel dat bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar “het aantal hoogste klasseringen van alle gelopen wedstrijden”. In ons geval was een eerste plek de hoogste klassering, toch? Nee, zei de organisatie. Het woord “alle” was vetgedrukt, en dat zou dan volgens hen betekenen, dat niet alleen naar “het aantal hoogste klasseringen”, maar naar alle klasseringen van alle wedstrijden wordt gekeken.
Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar. Zo staat het niet in de regels. Helaas kon ik hier weinig meer aan doen. Betekent wel dat ik kansloos ben voor het klassement. Dit seizoen was het dan ook mijn laatste wedstrijd voor het SCC.

This entry was posted in 5KM, Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.