February 2nd 2019 – Kroondomein Het Loo marathon, Apeldoorn

Zoals ieder jaar weer te laat met inschrijven, en het event was weer eens direct uitverkocht. Gelukkig nog een startbewijs van een afhaker kunnen overnemen, zodat ik bij deze bijna thuis-wedstrijd aan de start stond.

Heerlijke omstandigheden. Het parcours was helemaal wit en volgens mij heeft het gedurende de hele marathon ook nog gesneeuwd.

In het begin een groepje van een man of 8 laten gaan, die leken me net iets te snel te gaan. Daarna liepen we in een groepje van een man of 4.
We liepen op navigatie, maar er waren ook veel vrijwilligers op een mountainbike op de been om ons de juiste weg te wijzen. Een paar mensen in onze groep hadden geen navigatie en als de mountainbiker niet in de buurt was, dan konden gewoon de sporen in de verse sneeuw worden gevolgd.
In het tweede gedeelte vielen er wat mensen van de kopgroep terug, waardoor wij wat plekken opschoven. Ik liep inmiddels nog met één medeloper, die net ietsje sneller was dan ik, maar bij me bleef, omdat ik navigatie had.

Er was hier geen podium of prijzen, maar we liepen toch zo langzamerhand naar de top 3. Zeker weten in welke positie we liepen waren we niet. Zo’n 100 meter voor de finish werden we nog bijgehaald door een andere loper. Er waren nog maar 2 man gefinisht. Op de finish liet ik beide andere lopers, die met mij liepen, voorgaan, maar de handmatige tijdwaarneming vond het toch nodig om mij als eerste te noteren, waardoor ik een volkomen terechte 3e plek toegewezen kreeg.

Hulde voor de organisatie. Hopelijk volgend jaar weer.

Een fimpje van de race, waarbij uw jonge held een paar keer voorbij komt:
(in het begin, nog redelijk relaxed)

This entry was posted in Marathons, Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.