February 23 2019 – NK Cross (10km), Kraggenburg

De NK Cross voor masters (35+). Leuk om eens mee te doen aan een heus Nederlands Kampioenschap. Al was het voor de ouwe lullen. Mijn club Veluwe was al eens Nederlands Kampioen geweest en als ik het goed heb, ook al eens derde in team-verband.
De beste 3 tijden tellen. Met die klasbakken in mijn team zou ik daar niet bij horen, die zijn echt een stuk sneller dan ik. De inzet was dan ook dit jaar weer een podium-plek voor de club.
Op het mooie parcours in Emmeloord, een echt (kunstmatig aangelegd) cross-parcours waar ik al een paar keer aan de start stond voor een andere cross-competitie.
Ik miste de absolute snelheid, wist dat ik niet te snel van start moest gaan op dit slopende parcours. Vier rondjes van 2km, waarbij je door het mulle zand moet lopen en/of klimmen, stukjes weiland en single-tracks met kleine heuveltjes.
Beetje in het midden gestart werd ik in de eerste honderden meters regelmatig ingehaald. Bij de eerste doorkomst start/finish haalde ik teamgenoot Ronald in. Oei! Dat zag er voor hem niet goed uit (hij stapte dan ook uit). Voor het team nog niks aan de hand. Met alle geblesseerden hadden we na Ronald nog wel 4 man voor me lopen. Die 5e positie van mij zou er niet toe doen.
De volgende drie ronden kon ik redelijk doortrekken, ik was niet echt ontevreden. In de laatste ronden zelfs nog wat lopers teruggepakt.
Over de finish gekomen zie ik team-genoot Jan al in trainigspak staan. Dat is snel! Oei, ook uitgestapt. Shayne en Rob hadden in ieder geval prima tijden gelopen. En dat was aan Seran ook wel toevertrouwd. Maar die stond ook geheel gekleed toe te kijken. Oei! Ook even gemist, Seran was niet van start gegaan. Zodat mijn derde tijd (helaas, helaas) ook voor het team mee-telde.
En dat was niet genoeg! Klein dompertje. Maar ja, zo veel overmacht (blessures), daar doe je niks tegen.
‘s Avonds werd het gelukkig nog erg gezellig met de afsluiting; een nachtje met het hele team (en aanhang) doorhalen in Zwolle. Het bleef nog lang onrustig…

This entry was posted in 10KM, Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.