April 6th 2019 – Kippenren, Barneveld (10,55 km)

De 10 kilometer van vorige week smaakte naar meer. Eens kijken of ik me nog een keer kon testen.
Met de Rotterdam Marathon van morgen op het programma was er maar één mogelijkheid (op zaterdag), de kippenren in Barneveld.
Veel deelnemers aan de start, een kleine 400, voor officieel een kwart marathon, iets meer dan 10 kilometer dus.
Maar het leek erop alsof er hier veel “recreatieve” lopers aan de start stonden. Toch maar van voren gestart dan. Het tempo zat er de eerste kilometers goed in. Dat zag er goed uit.
Je hebt altijd wel een aantal mannen die er vreselijk hard inknallen, maar die dat niet lang volhouden. Zo ook vandaag, en langzaam liep ik de top 10 binnen. Van de 40+ categorie zag ik alleen Melchior uit Apeldoorn voor me lopen. Die zou ik op dit moment toch niet kunnen bedreigen.
Tot halverwege stond er een prachtige gemiddelde snelheid op het horloge. Maar toen draaiden we en bleken we de eerste helft toch wel de wind in de rug te hebben gehad. Het stukje onverhard wat er in zat, had volgens mij weinig invloed op de snelheid.
Maar terug naar Barneveld met de wind tegen liepen de kilometer-tijden naar mijn smaak iets te veel op.
Positioneel veranderde er weinig, ik werd alleen nog ingehaald door de eerste dame. Geen schande, ze was twee jaar geleden nog Nederlands Marathon Kampioen.
In een tijd van 41.06 (3:54 gemiddeld) kwam ik als tweede 40+ over de finish. Tijd ietwat tegenvallend na vorige week, maar dat kan aan de wind liggen. Prima zo…

Vandaag is rood…
This entry was posted in 10KM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.