April 26th 2019 – Dorpsloop Twello (10km)

Een thuis-wedstrijd, die konden we niet laten lopen.
De hoofdafstand was 10 kilometer, 4 rondjes door het centrum van Twello. Start om 8 uur ‘s avonds op Koningsnacht. Prima temperatuurtje.
Het aantal bekenden viel tegen. Johan uit Deventer stond aan de start, en die wint de meeste wedstrijden waar hij aan de start staat. Zo ook vandaag, bij hem kom ik niet in de buurt.
Redelijk deelnemersveld, qua aantal, maar behalve Johan geen (voor mij) bekende regionale toppers.
Wel een zeer snelle dame, die – kijkende naar haar eindtijd – tegen de Nederlandse top moet aanschurften. Ook te snel voor mij.
Nog drie andere mannen startten voor mij.
Het tempo lag wat hoger dan verwacht. De vorm was dus ook wat beter dan verwacht, en het weer werkte dus mee; het was aangenaam fris.
De eerste drie rondjes bleef ik in 6e positie (5e man dus), in de laatste schoof ik nog 1 plekje op.
Het parcours was niet gecertificeerd, maar met 10,10 km op mijn horloge leek het aardig te kloppen en het was toch wel wat jaartjes geleden dat ik onder de 38 minuten liep. Vandaag dus wel, zeer tevreden met de 37.58. Misschien dat er met wat specifieke training toch nog een sub-37 inzit, ooit.
Vandaag een bosje bloemen voor de leeftijd-categorie, en overall kwam ik dus 1 plek te kort voor het podium. Ik vond het prima!

This entry was posted in 10KM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.