May 12th 2019 – Lauwersmeermarathon, Lauwersoog

Vanwege het 50-jarig bestaan va het Lauwersmeer een marathon (en wat kortere afstanden) rond dat meer. Tegen de noordzee aan en met windkracht 4 zat een snelle tijd er niet echt in.
Besloten om met z’n tweeen te lopen. Weg op een tempo van rond de 5:20, wat rond een eindtijd van 3:45 zou uitkomen. Dat zou een pr voor m’n mede-loopster betekenen. Dat lukte tot 26 kilometer. Maar tot dan toe hadden we meestens rugwind.
Toen de wind tegen kwam te staan, konden we dat schema snel laten lopen. De zwaar geirriteerde mede-loopster liet duidelijk weten wat ze van de wind vond. Gezegd moet worden dat ze na de 90 kilometer vorige week in Limburg een pittige traingsweek achter de rug had, en pas drie dagen voor de marathon zich had opgegeven.
Hoe zwaar ze het ook had (mijn beentjes deden uiteraard ook wel pijn) ik hield haar voor om niet te gaan wandelen. Proberen die looppas erin te houden. En dat lukte toch redelijk goed. Kilometers van 5:45 waren niet slecht. En er liepen niet heel veel dames voor haar. Wie weet viel er nog wat te halen.
Na 3 uur en 52 minuten was de finish eindelijk daar. Vlak na ons finishten loop-maatjes Cees en Bennie, dus nog even bijgepraat. Moesten we nog wachten op een eventueel podium? Nee, dat werd hem vast niet.
Naar de auto. De uitslagen waren half bijgewerkt, wij stonden er nog niet bij. Weggereden en toen we langs start/finish kwamen zag ik een parkeer-plekje helemaal vooraan. Nog even een laatste check. En ja hoor. Met een beetje mazzel, qua leeftijden van de voor haar gefinishte dames, bleek ze eerste te zijn bij de dames 40+.
Mooi! Even wachten en het podium op voor een heerlijke kruidkoek van de warme bakker en een envelop. Dat, en het bij vlagen toch leuke parcours, maar toch heel wat goed.
Nuttige dag, weer lekker wat kilometers gemaakt. Goede organisatie. Prima weer!

This entry was posted in Marathons. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.