May 25th 2019 – RFR Gasselterveld (trail, 43km)

Goedgoedgoed, een laatste poging om een 100km te lopen.
Daarvoor moet er natuurlijk wel getraind worden. En waar kan dat beter dan in Gasselte, waar misschien wel de mooiste trailrun van Nederland wordt gehouden.
43 Kilometer stonden er vandaag op het programma. Start&finish bij het mooie Neije Hemelriek, waarna we al snel op de single-tracks belanden. Mijn favoriete soort parcours.
Ik ging vrij rustig van start; dit weekend stonden er 2 marathons op het programma.
Een aantal bekenden gesproken, maar in de eerste 15 kilometer ging er iets fout. Er was iets mis met het parcours, waardoor er op een gegeven moment lopers in verschillende richtingen gingen lopen en iedereen met elkaar in discussie was welke kant we opmoesten.
Gelukkig was de organisatie snel op de hoogte en op een gegeven moment werden we weer de goede richting opgestuurd. Ik schat dat we misschien een kilometer of 2 te veel hebben gelopen. Ach ja, geen straf op dit parcours.
Ik voelde me sterk vandaag, en in het tweede gedeelte hoefde ik niet op snelheid in te boeten. Dat hield in dat ik er nog aardig wat terugpakte en uiteindelijk kwam ik op een keurige 5e positie binnen van de bijna 50 deelnemers op deze langste afstand van vandaag.
Heerlijke loop hier altijd in Gasselte!

Bij gebrek aan fotografen, een filmpie van de start (met organisator Winfried):

This entry was posted in Marathons, Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.