June 8th 2019 – Trail de Santo António, Barquinha, Portugal (21km)

De tweede trailrun in Portugal. Dat zou een avond-trail worden.
En dat bleek nu net dicht bij het WK-trailrunnig te zijn. Dus daar maar overnacht en op de wedstrijd-dag even een kijkje genomen.
Na de start, pakten we de auto om een doorkomst in een berg-dorpje mee te pakken. Daar bleek de plaatselijk popo anders over te denken, en we mochten de laatste 4 kilometer naar de top klimmen. Pffff…
Op de top aangekomen kwamen we in een prachtig dorpje terecht. Een klein straatje waar we alle deelnemers prima konden zien. Dit straatje was eigenlijk alleen begaanbaar voor begeleiders en officiele fotografen, maar we vonden een weg om toch op dat straatje te komen. En we stonden ook nog bij het Nederlands begeleidingsteam.
Helaas waren de Nederlandse deelnemers vooral ziekzwakmisselijk, maar toch, leuk om mee te maken.
4 kilometer teruggelopen en op naar onze eigen wedstrijd.
Na enig zoeken kwamen we via een zandpad bij ons hotel. Prachtige locatie, mooi ingericht en voor weinig geld. Maar we konden absoluut niet vinden waar de start was. Gelukkig sprak de eigenaresse Engels, en wat bleek… Het hotel (zeker 10 kilometer van start&finish) was een verzorgingspost! Dus daar zouden we die avond nog passeren.
Eens kijken hoe deze trailrun was in vergelijking met de vorige. Toen geen beste ervaringen.
Dit keer bleek het gelukkig allemaal 100% anders. Een prima uitgepijld parcours, wat ook nog eens erg mooi was.
Samen gelopen dit keer, en de vrouw had het de eerste 3 kilometer lastig. Daarna ging het een stuk beter en lekker relaxed hebben we gelopen. Af en toe stoppen om foto´s te maken, dus niet al te veel haast.
Halverwege bij ons hotel langs, waar we als helden werden ontvangen.
Vervolgens op naar het kasteel, de grote bezienswaardigheid in de buurt. Erg mooi! Toen was het nog maar 4 kilometer er we waren, na flink wat klimmen in de eerste helft, weer helemaal beneden. Die laatste 4 kilometer kon dus mooi langs de rivier van het kasteel naar de finish. Fout gedacht!
Ook in die laatste 4 kilometers bleef het een trail, met klimmen en single-track.
Aangezien het nu donker begon te worden hadden we het wel een beetje gehad. Nou ja, die laatste kilometers kwamen we nog wel door.
Erg mooie trail, en voor de 9 euro kregen we weer een shirt, goede verzorgingspostjes, en na afloop een bier met een broodje schnitzel.
En wat bleek weer eens… de vrouw werd tweede overall bij de dames. Dus mocht ze twee keer (ook voor de leeftijdscategorie) komen opdraven voor het podium.
Een prima dag!

This entry was posted in Geen categorie, Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.