October 20th 2019, Amsterdam Marathon

De vrouw wilde een poging doen voor een pr. En misschien onder de 3:30. Beiden leken me een beetje te hoog gegrepen, maar ze redde het eerste toch. Weliswaar met een paar seconden, maar hulde.
Zelf ging het iets minder. Na een dikke 30 kilometer vonden de beentjes het welletjes. Waarschijnlijk het resultaat van een paar weekjes (te) weinig training en de cross-wedstrijd van gisteren. Nog wel uitgelopen/gewandeld. Zelfs nog in 3:49:01, door de snelle doorkomst halverwege had ik een aardige buffer opgebouwd. Voor de rest: snel vergeten, ik heb een hekel aan wandelen.

Finish in het Olympisch Stadion

This entry was posted in Marathons. Bookmark the permalink.

1 Response to October 20th 2019, Amsterdam Marathon

 1. Zaagmans says:

  Wat een drama om in het Olympisch stadion te komen, tig duizend man door een smal poortje. Tassen inleveren ging ook niet van harte en dixies overbezet. Nog een paar minuten voor de start en “de darms” nog helemaal gevuld.

  In het start vak zijn nog meerdere dixies maar met ellenlange rijen. Iedereen in paniek want het startschot valt bijna. Weg rijen, heerlijk dritt’n op zo’n dampende dixie, stadaard eigen (d)rolletje bij me en een minuutje na het startschot een kilo lichter van start gegaan.

  (te) druk in het Vondelpark. Prachtig schouwspel als er dan menschen tekeer ga op de organisatie “flut marathon, fl=k” etc. die op een onmogelijke tijd weggaan en dan kilometers verder in het parcours bekenden tegenkomen en schreeuwen hoe “fantastisch” ze het vinden. De man achter DE site zou deze menschen hoogstwaarschijnlijk (volledig terecht) als “onbetrouwbaar” betitelen.

  Nee, voor een snelle tijd moet je niet naar 020 afreizen tenzij je helemaal vooraan start. Was ook niet de bedoeling. Vlak lopen en voor het eerst sinds tijden onder de 3.30 waren de hoofddoelen. Zo vlak als een bushokkie. Elke km tussen de 4.50-5.00 minuten met uitzondering van 2 opstoppingskilometers.

  Elke woensdag exact om 12.00 uur krijg ik van “een zeker iemand” een appje met de eenvoudige tekst “ZAAGMANS”. Marathons verwerk ik mentaal als 1.15 uur gelletje, 20 km, ZAAGMANS, 1.45 gelletje, 2 uur, 2.15 gelletje, 30km, en 32 km of te wel de laatste 10 en tot slot nog ergens een overheerlijk cola gelletje.

  Aan de Amstel met aan de overkant al de koplopers richting de 30km roep ik hard ZAAGMANS, … allemaal verstrooide blikken, is die man niet goed ofzo?
  Onderwijl irriteer ik me vreselijk aan de hazen voor de 3.30. Daar lopen zeker 50-60 man bij die de verzorgingsposten tot een hel maken, en die lopen sneller dan ik, terwijl ik op 3.27 aankoers. Dat noem ik geen hazen. Praktijk is vaak dat zo’n hele groep naar de kloten wordt gelopen door te snelle start, dat zal vandaag niet anders zijn.

  Dan doemt er een grijs gestalte voor me op, Lawies? LAWIES, LAWIES, opnieuw verstrooide blikken, behalve bij één. De adrenaline giert door het lichaam en met een greep naar de kontzak wordt Steve Jobs geactiveerd. “Bushokkie” kreunt Lawies, gevolgd door de bekende vinger (niet het duimpje).

  In het Vondelpark 3 km voor de streep laat de haas het gas los en gaat van 4.55 naar 5.30 … tja. De sintelbaan op en nog een eindsprintje en ook weer gehad.

  Mijn taxichauffeur en loopmaatje JH snuift verontwaardigd “dus jij hebt zitten kleien op de heilig grond waar JC himself de Nederlandse voetbalwereld op de kaart zette, schande”.

  En zo was het!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.