November 1st, 2013 – Bergrace by night, Rhenen (5,6km)

Laatste stuk bospad

Laatste stuk bospad

Vandaag weer even een kort wedstrijdje, lekker voluit. Goede verhalen gelezen over de Bergrace by Night met finish in Ouwehands Dierenpark. Een wedstrijd met 3 afstanden en duizenden deelnemers. Geldprijzen voor de eerste 5 finishers en dat trok een aantal goede atleten. Voor de eerste afstand van de avond, mijn afstand, stonden er 1700 deelnemers aan de startstreep. Er werd in groepen gestart. Eerst waren de vrouwen aan de beurt, 10 minuten later de mannen. Of dat slim is weet ik niet, de snelste mannen ( waar ik me gemakshalve maar even onder schaar 🙂 ) moeten dus honderden vrouwen inhalen in het pikkedonker. De laatste kilometer was de beklimming van de Grebbeberg over een bospad dat ter gelegenheid was omringt met duizenden brandende kaarsen.
Maar we beginnen bij de start. Met bussen werden we vervoerd van finishplaats Rhenen naar de startplek in Wageningen. Met zo veel deelnemers was het zaak om een goede startplek te hebben, ik wilde wel zo snel mogelijk lopen vandaag. Op de tweede startrij een plekje gevonden, en om 10 over 9 was onze start. De eerste kilometer lag ik in ongeveer 25e positie. We liepen na zo’n 500 meter het pikkedonker in. En na 1 kilometer haalden we al de eerste (langzaamste) vrouwen in. Gelukkig hielden de meeste vrouwen rechts en konden wij links inhalen. Ik kon ook een paar plekken opschuiven in het mannenveld. Vanaf kilometer 2 was het contant een gil/schreeuw dat ik er langs wilde. Het ging gelukkig steeds goed. Bij kilometer 4 draaiden we naar links en daar begon direct de klim. Ik wilde mee met de concurrentie, en het was nog maar anderhalve kilometer, dus voluit naar boven. Na zo’n 200 meter moest ik toch wat inhouden, ik zat aan het maximum. Na nog eens 100 meter hield de klim even plotseling op als ie begonnen was. Even bijkomen en weer aanzetten over het prachtig verlichte bospad. De laatste 500 meter kreeg ik toch weer een aardig tempo erin, en de laatste 200 meter had ik een eindsprint die ik nog niet eerder meegemaakt had in een wedstrijd. Weet niet waar dat opeens vandaan kwam, ik haalde een snelheid van 19 km/uur. Nog 1 mannetje ingehaald, en een 16e plaats in 21:21 was mijn deel. Een prima tijd, de vorm is er nog. Ook de eerste 40plusser in de wedstrijd wat mij een mooi paar hardloopsokken opleverde, wat wil je nog meer.
1 Dagje rust en dan zondag de Berenloop op Terschelling. Ik heb gekozen voor de hele marathon als trainingsloop. Er wordt windkracht 7/8 en misschien onweer voorspeld, het is dan ook nog niet zeker of het doorgaat. We zullen zien.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.