October 5th, 2014 – Hoge Veluwe Trail (marathon trail)

Trainingsdag! Nadat ik gisteren al een snipperdag had opgenomen (qua training), vandaag in trainigstempo de Hoge Veluwe Trail gelopen. Ze hadden er dit jaar een trail-marathon van gemaakt, plus nog een paar honderd meter extra. Vorig jaar hier ook al gelopen (toen 38km), en ik wist dat het een vreselijk zwaar parcours was door de tientallen kilometers mul zand. En het was een training vandaag, dus een beetje van achteren gestart, en eindelijk kon ik eens op een lage hartslag de lange duurloop doen. Dat was een tijdje geleden. Echt heel laag werd ie niet, we begonnen al snel met de beklimming van de Franse Berg, erg veel trappetjes en goed beloopbare klimmetjes.

Franse Berg

Franse Berg

Bij kilometer 10 de eerste verzorgingspost en daar gingen we het mulle zand in. Nu moet je niet aan trail-runnen beginnen als je mooi gebaande paadjes of asfalt verwacht, maar dit is toch wel (één van de) zwaarste Nederlandse trails. De bergjes/heuveltjes in Limburg zijn beter te verteren dat zulke lange stukken in het mulle zand.
Gelukkig had ik al de nodige kilometers in de benen zitten, dus bij mij ging het allemaal wel. Maar rustig gestart en langzaam naar voren gerend kwam ik toch opvallend veel mensen tegen die niet zo fris meer zaten. Ik nam rustig de tijd bij alle verzorgingspostjes en bij 25km waren toch wel wat mensen die het nauwelijks meer zagen zitten. Het was wel even één of twee categoriëen zwaarder dan een normale marathon.
Maar goed, zoals gezegd was ik wel goed getraind, en mijn langzame start leidde ertoe dat ik na 30 kilometer nog fris was, en daarna (terwijl ik vlak bleef lopen) nog ontzettend veel mensen heb ingehaald. Het was heerlijk loopweer,
Plasje

Plasje

en op de Veluwe verveel je je niet zo snel. Prima training dus weer, en eindigde na een (kleine) 43km nog als 25e van de 224 gefinishde mannen (ook nog 40 dames gefinished). Uitvallers waren er ook zeker, maar geen idee hoeveel.
Het was weer prima. Komend weekend eens kijken of we de echt lange parcoursen aankunnen…

This entry was posted in Marathons, Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.