October 9th, 2014 – Baanloop Zwolle (5km)

Er valt altijd wel wat te wensen over. Zo tussen de marathons en ultra’s door heb ik wel een beetje ingeleverd op pure snelheid op de korte afstand, maar later dit jaar zou ik sowieso geen kansen meer hebben om een 5km te lopen. Bleven er twee dingen over die ik vanavond zou kunnen doen. Voor het eerst van mijn leven een baanwedstrijd lopen (op de atletiekbaan in Zwolle), en een 5km onder de 18 minuten lopen. Zou mooi zijn als dat zou lukken, kunnen we dat weer afstrepen.

Start

Start


Pas ‘s middags op het idee gekomen om dit te doen, dus last-minute de auto naar Zwolle gepakt, en daar een beetje onwennig over de procedures op de baan gestart. Een ronde is 400 meter, dus 12 1/2 ronde maakte 5km.
We liepen met een chip en er was een speaker die bij iedere doorkomst op de finishlijn van zo veel mogelijk lopers de rondetijd doorgaf, en de te verwachten eindtijd. Mooi! Ik was namelijk niet zo goed voorbereid dat ik precies wist welke rondetijden ik moest lopen. Meestal ga ik op gevoel weg. Zo ook gisteravond, maar na een ronde of 3 was het duidelijk (door de speaker) dat een tijd onder de 18 minuten er in zat. We liepen met bijna 40 man op de baan, en zo rond halverwege begon ik mensen te dubbelen (en zelfs 2 of 3 rondjes inhalen). Ik zat nog steeds op schema voor mijn streeftijd en vlak lopen is aan mij wel besteed, dus ik had er wel vertrouwen in. Iedere ronde ging het rondebord met nog-te-lopen-rondes weer met één omlaag, het was aftellen en doorstoempen. Met nog twee ronden te gaan ging ik rekenen, en wist ik dat het waarschijnlijk wel goed kwam. De laatste twee rondes vlak kunnen uitlopen, en gefinished in een tijd van 17.52.3. Die 3/10 van een seconde wordt officieel naar boven afgerond waardoor ik op 17:53 uitkwam. Mooi! Afchecken, en nu serieus naar de ultra’s (met misschien nog wat kortere cross-wedstrijdjes deze winter).

Ik denk dat er nog foto’s volgen…

This entry was posted in 5KM. Bookmark the permalink.

2 Responses to October 9th, 2014 – Baanloop Zwolle (5km)

  1. Gertjan says:

    Top, bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.