August 18, 2018 – Runnersworldloop, Apeldoorn (10km)

Eerste kilometer, nog in groepje

Vanavond de tweede (van de drie) wedstrijden om het clubkampioenschap van de vereniging waar ik lid van ben, AV Veluwe. De eerste wedstrijd (een cross) was ik als tweede geeindigd, dus vanavond eens kijken wat ik kon. En na de test van vorige week, wilde ik eens kijken of ik nog ietsje sneller kon dan die hoge 38-er van toen.
Weer een avond-wedstrijd, dit keer op de zaterdagavond. Ik heb hem al 1 of 2 keer eerder gelopen, een parcours met weer rondjes. Eerst een kleine ronde, gevolgd door twee iets grotere rondes, die voor een gecertificeerde 10 kilometer zouden zorgen.
Om 7 uur gingen we van start, en ik loop altijd op gevoel in een tempo wat ik hopelijk 10km vast zou kunnen houden. En dan kijk ik na een kilometer wel hoe hard ik loop.
Goed, na die kilometer een blik op mijn horloge, en ik liep een snelheid die me rond de 38:00 zou brengen. Oei, was dat misschien niet iets te snel?
In het begin liep ik nog in een groepje, met de 2 a 3 snelste dames en een paar heren. Die liet ik in de tweede kilometer achter me. Er was alleen nog een (na achteraf bleek – Duitse) deelnemer die af en toe voor me liep en soms kon ik het weer inhalen. En naarmate de wedstrijd vorderde en het tempo gelijk bleef begon het geloof te groeien dat ik rond die 38:00 uit zou kunnen komen.

Met de Duitser


De laatste kilometer ging in, en ik probeerde zo soepel mogelijk te blijven lopen. Altijd lastig voor me, die laatste kilometer ziet het er meestal niet uit. Vandaag toch eens op proberen te letten. De Duitser ging me in de laatste honderden meters voorbij en eindigde een paar seconden voor me. Ik stopte mijn horloge op……. 37:59 en 8 tienden van een seconden. Daar was ik toch wel heel blij mee. Weer eens een 37-er op het horloge. Het gaat zeker de goede kant op! Helaas bleken er achteraf wat moeilijkheden met de tijdswaarneming te zijn, zodat er geen netto tijden waren gemeten, en zo kwam mijn uitslag officieel op 38:05. Prima, dat maakte me niks uit. Super gelopen!
En ook vandaag liep de enige deelneemster uit Maleisië opnieuw een persoonlijk record, voor het eerst onder de 47 minuten. Blije gezichten dus, zelfs de Duitser die bij me liep, liep een pr.
Nog even gezellig na-gezeten. Weer een tweede plek voor de club-competitie. Die nummer 1 is te snel voor me, en dan doen er ook nog een paar (hele) snelle mannen van mijn club niet mee, dus die tweede plek is al mooi zat! Lekker belangrijk ook…

Foto’s Ron Jansen en Rinus Groen

Laatste stukje naar de finish

This entry was posted in 10KM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.