July 13th, 2013 – Bärenfels trail, Hoppstädten, Germany (21km)

Bärenfels trail

Bärenfels trail

Een trailrun in Duitsland. Check! Het was vroeg dag zaterdag, of beter gezegd: nacht. Om 3:15 vertrok ik uit Twello richting Hoppstädten, wie kent het niet. Omdat de wedstrijd op het onchristelijke tijdstip van 8:00 begon, en ik me voor die tijd nog moest inschrijven, was het dus een paar uurtjes slaap en de auto in voor een tocht van 4 uur. Zondag was er nog een wedstrijd in Belgie die eigenlijk ook op het programma stond.
Maar eerst Duitsland dus. De eenmans-organisator (met een paar vrijwilligers op de verzorgingsposten) had het druk met de inschrijvingen, zodat de start een half uurtje later was. Iets meer dan 100 mensen aan de start voor de halve marathon met flinke beklimmingen. Ik had vantevoren op de website het kaartje bestudeerd, vlak voor de finish zou de gevreesde “Wand” opdoemen, een klim van bijna 200 meter hoog, vrij stijl ook. De briefing was uiteraard weer in het Duits, ik kreeg ongeveer de helft mee.
De start was vlak bij de snelweg. Dat zag er nog niet echt veelbelovend uit. Maar het parcours was prima. Mooie uitdagende trail, met veel single-tracks. Maar het haalt het niet bij de bijna onbeperkte mogelijkheden van de Ardennen.

Bärenfels trail

Stijler dat het lijkt

Ik vond de meeste deelnemers er niet erg professioneel uitzien, dus bij de start maar eens meegegaan met de voorsten. Ik liep ongeveer in 5e positie. Het wedstrijdbeeld was me inmiddels bekend. Als het omhoog liep moest ik m’n concurrenten laten gaan, bergaf kon ik ze weer bijhalen/passeren. Ik bleef dus zo rond de 5e positie. Maar die gevreesde muur moest nog komen had ik in mijn hoofd geprent. Dus nog even op wat reserve. Maar volgens de al-gelopen-afstand die mijn horloge aangaf moest de finish naderen, en die klim kwam maar niet. Wel was het constant vals plat.
Opeens liepen we weer het open veld op naar start/finish. Huh, geen muur? Ik had nog wel wat over, maar het was te kort om nog mensen in te halen. Als 5e over de finish in 1:32:45. Balen dat ik met wat reserves over de finish kwam, er had nog wel een mooiere klassering ingezeten. Na de finish even gevraagd hoe dat nu zat met die muur. Oh, dat was het kaartje van vorig jaar, die hadden ze nog steeds onaangepast op de website staan. Inmiddels was het parcours aangepast. %^&#Y#*$kloten!

Bärenfels trail

Kilometerbordjes!

Na de wedstrijd nog even lekker in het zonnetje gelegen. Daarna richting Luxemburg waar ik kon overnachten bij de familie Ter V. De camping lag tussen de wedstrijd in Duitsland en de wedstrijd van zondag in Belgie in, dus dat kwam gelegen. Maar het was zo gezellig dat ik zondagmorgen niet meer in staat was om in Belgie aan de start te staan. (oke, en nu even serieus, zondagmorgen te veel last van de kuiten om nog een wedstrijd te lopen. Niet te gek doen zo vlak voor de (loop)vakantie).

 

 

 

Bärenfels-trail Bärenfels-trail Bärenfels-trail

This entry was posted in Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.