June 25th, Run Forest Run Gees-Meppen, 36km (trail)

De laatste loodjes

De laatste loodjes

Na WEER een weekje niet trainen, maar wel een paar dagen Parijs sfeer proeven op het EK met bijbehorende consumpties, stond er zaterdag weer een wedstrijd van Run Forest Run op het programma. De competitie was afgelopen en daar was ik tweede geworden bij de lange-afstand. Daarvan de prijsuitreiking die voor de race van vandaag werd gehouden. Een medaille en nog wat leuke dingen van organisator Winfried gekregen (Drie gratis starts bij zijn evenementen, en die starts gaan er zeker nog komen!).
Zoals altijd was alles weer dik in orde vandaag. Een mooi parcours, wat toch weer wat anders was dan de andere wedstrijden. Prima verzorgingspostjes en veel vrijwilligers op oversteekplaatsen. En waar we dachten dat er geen hoogtemeters in zouden zitten, toch nog ergens halverwege een klim met daarnaast een soort van drijfzand, waar ik tot 2 keer tot m’n knieen in wegzakte. Mooi man! 🙂
Ik had de navigatie niet op mijn horloge gezet, het is altijd prima uitgezet bij de Run Forest Run wedstrijden. Dus niet fout gelopen? Jawel hoor, natuurlijk! Dat is me wel toevertrouwd. Waar ik een tijdje achter een voorganger liep en het tijd vond hem in te halen, moet het ergens mis zijn gegaan. Onbegrijpelijk, maar ik moet een afslag naar links hebben genomen, waar dat niet echt nodig was. Of echt niet. Het kostte (ons) een kilometer extra. Of ook wel een “bonus”-kilometer in het vak genoemd. Uiteraard kwam nog even de grap voorbij dat Winfried extra geld aan ons moest vragen voor die extra meters.
Ik sloot aan bij een groepje van drie, waarvan één blootvoets, waarmee ik de laatste 15 kilometer gezellig keuvelend uitliep. Alleen de blootvoeter moest ons in de laatste 2 kilometer laten gaan, want het tempo hebben we toch nog redelijk opgevoerd.
Voor de tijd van het jaar ideale weersomstandigheden en een prachtige aanvulling op de Drentse trailrunkalender. Met zeker een paar honderd deelnemers op de verschillende afstanden van start. Hopen dat het een vervolg krijgt!

Impressie:

This entry was posted in Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.