November 3rd 2017 – Pingelloop, 5.6km cross, Haaksbergen (TCC)

De derde week van het cross-seizoen en mijn eerste start van de derde cross-competitie in de buurt.
Vandaag was het de beurt aan de Twentse Cross Competitie. Aangezien ik de komende weken regelmatig 2 wedstrijden per weekend ga lopen, koos ik voor de korte afstand. Dit zijn wedstrijden rond de 5 kilometer. Een makkelijk parcours vandaag in Haaksbergen, meer een bosloop dan een cross. Een paar modderige stukjes tussendoor, maar dat stelde weinig voor.
Starttijd was 11:40 en, alhoewel de eerste paar honderd meters nog behoorlijk snel gingen, daarna toch even pas op de plaats maken, die snelheid om er flink in te knallen laat nog even op zich wachten. Wel bleek achteraf dat ik weer prachtig vlak heb gelopen, dus wel het maximale eruit gehaald vandaag, nergens iets laten liggen.
Het parcours bestond uit 2 ronden van dus ruim 2,5km. Na die eerste paar honderd meter bijna sprintend om nog een redelijk positie te bewerkstelligen, dus even tempo terug. Dat moest ook wel, want we kwamen op een stuk langs een sloot waar het moeilijk inhalen was. Geen probleem, het tempo lang redelijk op het gewenste tempo. Daarna begon het inhalen. Een cross vlak lopen betekend inhalen&inhalen. Gestart rond de 25e/30e positie, schoof ik langzamerhand op in het veld. In de eerste ronde ging er vlak voor me nog iemand in een modderige bocht onderuit, maar ik kon hem gelukkig nog net ontwijken. Hoort erbij.
Bij ingang van de tweede ronde merkte ik dat ik het goed had ingedeeld en in dezelfde snelheid doorlopend kon ik nog wat (waarschijnlijke) concurrenten voor de 40+ categorie inhalen. Toen de finish naderde zag ik nog 2 lopers voor me, waarbij het er bij eentje op leek of ie het een beetje liet varen. Ik probeerde nog naar ze toe te lopen, maar helaas zat dat er niet meer in. Helaas bleken ook beide in mijn 40+ categorie te zitten, plus nog iemand ietsje daar weer voor, dus een vierde plaats (14e overall als ik het goed heb) in mijn categorie kon ik noteren als eerste score in deze competitie.

Finish

Dat biedt perspectief, want ik ga er vanuit dat ik in de loop van het cross-circuit toch wel sneller zal worden. Daarentegen kunnen zich ook nog nieuwe mensen inschrijven bij de tweede cross, de beste 4 resultaten van 6 wedstrijden tellen in deze competitie.
We zullen zien!

Finishfilmpje:

This entry was posted in Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.