November 11th 2017 – 1e cross GOK 2017/18 (2,5km), Harderwijk

Parcours

Een nieuwe dag, een nieuwe competitie. Het Gelders Overijssels Crosskampioenschap had ik een paar jaar geleden winnend afgesloten in de ouwe-lullen categorie. Dat was toen op de lange afstand (8 tot 10km). Aangezien ik dit seizoen zo’n beetje alle cross-competities meepak, toch maar gekozen voor de korte afstand. Die is wel heel kort. En die snelheid laat nog steeds op zich wachten.
Maar ook afgelopen week werd ik weer een paar seconden per kilometer sneller, er zit zeker vooruitgang in, maar het gaat wel veel te langzaam naar mijn zin.
Ik weet niet of het met de concurrentie van de Zandenplasloop te maken had (een grote wedstrijd even verderop), maar er stonden verdraaid weinig mensen aan de start vandaag. In mijn categorie (ouder dan 35) slechts 7! Je mag één wedstrijd missen, dus iedereen die die Zandenplasloop heeft gelopen kan volgende keer aan de start staan.
Deze week speciale cross-schoenen met spikes gehaald, en dat was geen overbodige luxe vandaag.
Op een glad parcours, echt cross-waardig met heuveltjes etc. ging het niet echt naar mijn zin. Al binnen 10 seconden gingen er 2 voor mij onderuit, maar ach, die 1 of 2 seconden vertraging maakt ook niks uit. Snelheid was ver te zoeken vandaag, maar de concurrentie was ook niet al te sterk vandaag. Lang verhaal kort: Ik werd tweede in mijn categorie vandaag, voor wat het waard is. Ik neem aan dat er de volgende wedstrijd van deze competitie wat meer klasbakken aan de start staan.
Geen fotografen vandaag; nog nooit meegemaakt.

This entry was posted in Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.