November 12th 2017 – Dinkelloop, 5km cross, Losser (TCC)

Start, goed zoeken, ‘k sta bij de pijl

En de dag na de 2,5km in Harderwijk gingen we op voor de tweede wedstrijd in het Twents Crosscircuit.
Vorige week werd ik vierde in de openingswedstrijd. Even na 12-en weer van start. Tien minuten voor de start besloot ik om de trailschoenen te ruilen voor de ook gisteren gebruikte cross-schoenen met spikes. Het was toch wel weer erg glad vandaag. Twee ronden vandaag van 2,5km met een stukje van 100 meter asfalt waar je met je spikes dus even door de berm moest lopen. Ik dacht dat het voordeel van de spikes groter zou zijn dan het nadeel van dat stukje door de berm lopen. Achteraf denk ik dat het een juiste keuze was.
Een vierde plaats vorige week, dat moest beter vandaag, wilde ik in deze competite nog meedoen. Daar kwam bij dat zich vandaag nog een hele snelle loper in mijn categorie zich toevoegde die er vorige week niet bij was. Van de 7 wedstrijden tellen de beste 5 resultaten. De nieuwe snelle loper was vandaag ook veel te snel voor mij. En, om alvast wat te verklappen, ook de nummer 1 van vorige week was te snel voor mij. Niet geheel onverwachts.

Ik startte vandaag vrij vooraan. Maar, zoals ik elke week zeg, die snelheid is er nog niet, dus ik werd ook door de nummers 2 en 3 van vorige week ingehaald. Maar ze liepen niet echt op me uit. Het gaatje bleef zo’n 20 meter, dat valt te overzien. Zwaar parcours vandaag, met een stuk mul zand erin waar ik veel moeite mee had. Weet niet of dat op trailrunschoenen beter zou zijn gegaan. Nou ja, ik had het er mee te doen. Zo halverwege was het gat met de concurrenten zeker niet groter geworden. Ik weet dat mijn tweede gedeelte altijd wel goed is (vandaag zat er 1 seconden verschil tussen mijn eerste en tweede ronde), en kon na zo’n 3km langzaam naar ze toelopen. Veel single-track vandaag, dus het was moeilijk inhalen. De eerste haalde ik heuveltje af met een sprongetje naast het pad in. Klein risicootje, maar het ging goed. En ook de andere kreeg ik op zo’n 4km te pakken. Nog een laatste keer het mulle zand in, wat ontzettend zwaar was, daarna gelukkig weer het zandpad op, laatste heuveltje, en afdalend naar de finish.
Vandaag hadden ze ook een tas met boodschappen als dagprijzen per afstand/categorie, het was nog even afwachten, maar ik werd derde, dus nog even naar het podium.

Wilhelmus?

Toch nog wat meer foto’s gevonden:

This entry was posted in Cross. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.