August 17th 2014 – Volkslauf “Durch die Haard”, Haltern, Germany (10.7km trail)

Hoogteprofiel Durch die Haard

Hoogteprofiel

Na het overweldigende succes (uuhhh) van vorige week, nog maar eens een keertje naar de Oosterburen gereden. Daar stond dit keer een leuke ultra-korte trail-run op het programma. Volgende week weer m’n eerste marathon sinds een tijdje, dus vandaag wel voluit, maar niet al te ver. Dus die 10,7 kwam me prima uit, en daarbij ook nog eens onverhard en met meer dan 100 hoogtemeters; een prima training. Een aangezien door het profiel de kilometertijden niets zouden zeggen, kon ik me ook niet irriteren aan de nog-niet-optimale vorm 🙂
Ik had al snel door dat de wedstrijd niet erg sterk bezet was. Ik startte bij de voorsten. Er was 1 deelnemer van de buiten-categorie, die ging er direct vandoor en hebben we de rest van de wedstrijd niet meer terug gezien. Daarachter zat ik de eerste kilometer in een groepje van 4. Het ging mij net ietsje te hard,
Oorkonde & Champagne

Oorkonde & Champagne

dus ik liet het groepje gaan. Het gat werd al snel zo’n 40 meter. Dan zul je altijd weer zien dat de hele wedstrijd het gaatje 40 meter blijft, dus misschien had ik achteraf mee moeten gaan. Ach, iets met achteraf en koe en kont.
Door de klimmetjes flink wisselende kilometertijden, maar het ging redelijk. Achter me was niemand te zien (m’n eerste achtervolger kwam na 2 minuten over de finish).
Uiteindelijk gefinished in een tijd binnen de 43 minuten, heb het zo niet bij de hand. Tijd was ook niet belangrijk vandaag.
Weer vele leeftjdscategorieen vandaag, en weer was de mijne niet sterk bezet, dus stond weer op het hoogste treetje. Geen pokal dit keer, maar een fles champagne.
Plop!
Buitenlander

“Die Auslander” – uit de Duitse pers

This entry was posted in Trail. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.