July 20th, 2013 – Midzomeravond marathon, Diever (Marathon)

Midzomeravondmarathon

3 km na de start

Dat was zwaar, lang, warm en extreem vermoeiend. Eigenlijk had ik de marathon afstand nog niet in de benen zitten, maar de midzomeravond-marathon in Diever was een wedstrijd met ronden van zo’n 10 kilometer, dus ik kon om de 10 kilometer uitstappen. Maar ja, na zo’n 30 kilometer, waar mijn lichaam al behoorlijk protesteerde, was het toch te verleidelijk om de gehele marathon-afstand te lopen. Dus ook de laatste ronde maar ingegaan. Aan de conditie lag het niet, de kilometertijden gingen zowaar nog een tikkie sneller.
Midzomeravondmarathon

Vlak na de start

Gelukkig was de warmte halverwege de race geen grote vijand meer, je kon steeds meer in de schaduw lopen en de sponsen bij de verzorgingsposten waren heerlijke verkoeling. Die verzorgingsposten waren trouwens prima geregeld, om de ruim 3 kilometer een standje met een aantal soorten drank, en wat fruit. Ik heb deze wedstrijd gelopen zonder iets mee te nemen (gelletjes of iets dergelijks), dus die posten kwamen prima van pas.
Alhoewel het een training was, toch nog een mooie uitslag gelopen, een 6e tijd in 3:36:57 van de 57 mensen die gefinished zijn binnen de maximum tijd van 5 uur. Ik had de indruk dat er flink wat meer mensen aan de start stonden voor de hele afstand, maar het warme weer zal voor wat uitvallers gezorgd hebben.
Na meer dan een jaar na de laatste zit marathon 3 er ook op!
Midzomeravondmarathon

Alle afstanden liepen door elkaar

This entry was posted in Marathons. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.